KITERJESZTETT VALÓSÁG

Home/KITERJESZTETT VALÓSÁG

Új dimenziók a marketingben

A kiterjesztett valóság (AR) olyan technológia, amely lehetővé teszi, hogy virtuális elemeket helyezzünk a valós környezetünkbe okostelefonok, vagy táblagépek segítségével. Ez a technológia ma már mindenki számára elérhető és egyre több mindent lehet megnézni, megvizsgálni, kipróbálni és felfedezni azonnal, valós időben a valós térben. A vállalkozások számára ez egy új dimenziót jelent, amellyel lenyűgöző módon mutathatják be termékeiket és szolgáltatásaikat a leendő vásárlóknak és felhasználóknak.

Szívesen állunk kedves ügyfeleink rendelkezésére, hogy segítsünk Önnek növekedni és elérni üzleti céljait a cégére szabott kiterjesztett valóság fantasztikus erejével!

Ez a technológia lehetővé teszi a körülöttünk éppen látható környezet kiegészítését, egy kibővített virtuális tartalommal, valós időben egy okostelefon vagy VR szemüveg által generált grafikai elemekkel, hangokkal, videókkal vagy más érzékelhető tartalmakkal. Egyszerűbben megfogalmazva lehetővé teszi, hogy az okos telefonunk által a környezetünket vagy egyes tárgyakat kibővített virtuális tartalommal, plusz információkkal ruházzunk fel. 

Mivel a kiterjesztett valóság technológiája lehetővé teszi, hogy az okos telefonunk által a környezetünket vagy egyes tárgyakat kibővített virtuális tartalommal, plusz információkkal ruházzunk fel, így széles körben alkalmazható az oktatásban, az iparban, az egészségügyben, a kereskedelemben, az építészetben, a művészetben, a turisztikában, stb, a megjelenő objektumokkal egyedi interakciókkal, segíthet az információk könnyebb megértésében és feldolgozásában.

A technológia összemossa a valóságunk és a virtuális valóság határait, jövője ígéretesnek tűnik, és további fejlesztésekkel egyre több iparágban és egyre szélesebb körben válik alkalmazhatóvá.

A kiterjesztett valóság (AR) technológia számos elemet képes megjeleníteni a valós környezetünkben. Ezek közé tartozhatnak:

 1. Virtuális navigáció és útmutatás: Az AR lehetővé teszi útvonalak, irányok és útmutatások megjelenítését a valós térben. Ez segíthet például navigálni egy városban vagy egy épületben, ahol az AR megjeleníti a virtuális nyilakat vagy útmutatókat a valós környezetben.
 2. Feliratok és információk: Az AR lehetőséget ad feliratok, címkék vagy információk megjelenítésére az AR érzékelésével azonosított tárgyakon, épületeken vagy helyeken. Ez lehetőséget nyújt például egy étteremben az ételek nevének és összetevőinek virtuális feliratozására, vagy a termékek árának megjelenítésére, stb.
 3. Egyszerű 2D képek (.jpg .png) vagy videók. Ez lehetőséget nyújt az éttermi példánál maradva az ételek és italokról készült képek megjelenítéséhez az étlapon, még akkor is, ha azok nem kerültek nyomtatásra. Sokan kíváncsiak lehetnek az összetevőkön kívül arra is, hogy hogyan nézne ki az étel a tányéron. Vagy arra, hogy hogyan készül el? Csatolhatunk róla rövid videót is.
 4. 3D modellek és objektumok: Az AR lehetővé teszi a háromdimenziós modellek, tárgyak és objektumok (.glb, .fbx) virtuális megjelenítését a valós térben. Például megjeleníthető egy már elkészített termékmodell, amelyet virtuálisan helyezhetünk el az asztalon, padlón, járdán vagy más kívánt felületeken, például egy könyvön vagy tejesdobozon.
 5. Animációk és effektek: Az AR lehetővé teszi mozgó animációk, speciális effektek és vizuális elemek hozzáadását a környezetünkhöz. Ez lehet például egy mozgó karakter, amely interaktív módon reagál a felhasználóra. Lehetővé teszi, hogy gyorsan és részletesen vizuális információkat kapjunk a környezetről vagy a kívánt tárgyakról. Ezenkívül virtuálisan kipróbálhatunk ruhákat, sminket, frizurákat stb.
 6. Hangfelvételek, zeneszámok, hangeffektusok (.mp3 .wav): Az AR lehetővé teszi, hogy az interaktív tartalmakhoz hangfelvételeket vagy hangeffektusokat kapcsoljunk. Például meghallgathatjuk a modellek valós hangját, például egy autó motorhangját stb., vagy egy kiállításon vagy tárlaton hallhatjuk a művész személyes kommentárját az alkotásáról.
 7. Interaktív elemek és kezelőfelületek: Az AR lehetővé teszi interaktív elemek, gombok vagy kezelőfelületek elhelyezését a valós környezetben. Ezek segítségével a felhasználók képesek kölcsönhatásba lépni az AR tartalommal, például kattintani, húzni vagy más műveleteket végezni. Lehetőség van weboldalakra mutató linkek, vásárlást vagy telefonhívást lehetővé tévő gombok elhelyezésére.
 8. Interaktiv katalógusok: A nyomtatott katalógusokhoz egy QR kód segítségével hozzárendelhetőek és megtekinthetővé válnak a 3D modellek, például a bútorok, ruhák, cipők stb. A vásárlók telefonjukon azonnal megnézhetik, hogy miként mutatna egy szekrény a szobában, vagy beférne-e az adott helyre. Lehetőség szerint akár a bútor színe is változtatható, az ajtók és fiókok kinyithatóak stb. Valamint egy kattintással a webshop is azonnal megnyitható, így lehetővé válik az offline katalógusokkal történő azonnali online értékesítés.

Hogyan tudom kipróbálni?

TEKINTSEN MEG 3D-S OBJEKTUMOKAT A VALÓS TÉRBEN

Próbálja ki a Kiterjesztett Valóságot saját telefonján!
A használatához nem kell alkalmazásokat letölteni, mert a böngészőben jelenik meg, könnyedén és gyorsan működik.

Az indításhoz olvassa le a kiválasztott QR kódot. A telefonja böngészője azonnal megjeleníti a kiterjesztett valóságtartalmakat, Önnek csupán engedélyezni kell, hogy a böngészője hozzáférhessen telefonja kamerájához, esetenként a giroszkóphoz vagy a hangszóróhoz. Majd jelölje ki azt a pontot a telefonja képernyőjén ahol ahol szeretné hogy megjelenjen a 3D objektum, és azonnal betöltődik.

Próbálja ki, hogyan működik?

Olvassa le a QR kódot

vagy tekintse meg videónkat

A valós térben megjelenített 3D-s objektumok mozgathatóak, méretezhetőek, vagy akár körbe is járhatóak és megtekinthetőek minden szögből.

Próbáljon ki többet!

Egyedi, magával ragadó élményeket nyújtó tartalmakat kreálunk, amelynek az ügyfelei nem tudnak majd ellenállni.

Új szenzációs eszköz a cégek marketingjében, eléképesztően széles lehetőségek tárházával!

A kiterjesztett valóságon keresztül nemcsak újszerűen népszerűsítheti termékeit, hanem lebilincselően páratlan és egyedi tartalommal nyűgözheti le ügyfeleit, amelyel maradandó emlékeket biztosít vásárlóinak.

Növelje az egyedülálló ügyfélélmények segítségével márkája értékét és a cége ismertségét!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és írjon nekünk üzenetet!

  2023-07-18T13:42:31+00:00
  Go to Top